”Hurra! Men hvorfor skrev de ikke det til mig?” Endelig reagerer byrådet – men kommunikationen halter stadig

Skanderborg Cityforening har længe haft et ønske om at blive inddraget i byrådets beslutninger vedrørende Adelgade, så detailhandlen ikke står uden for forhandlinger, der påvirker butikkerne på hovedgaden. Nu har byrådet vedtaget initiativer, der imødekommer detailhandlens ønske.

Af Sarah Katrine Houe

Jens Juhl er ejer af Chokoladefabrikken på Adelgade 117, og så er han formand for Cityforeningen i Skanderborg. Foto: Sarah Katrine Houe

Efter et år med telefonopringninger, breve og konfrontationer har byrådet endelig reageret på Cityforeningens efterspørgsel om bedre kommunikation mellem detailhandlen på Adelgade og kommunen. 

”Hurra, det er vi virkelig glade for at høre, det skal du ikke være i tvivl om!” Siger Jens Juhl som reaktion på, at Økonomi- og erhvervsudvalget i byrådet endelig har handlet på deres løfter om at inddrage Cityforeningen, når det kommer til beslutninger om Adelgade. 

Men alligevel kan en lille frustration spores hos Cityforeningens formand. For trods vedtagelsen, som han glæder sig over, står pointen om haltende kommunikation klar. Vedtagelsen var ikke kommunikeret til ham.

Både manglende videreformidling af beslutninger og ingen svar på henvendelser er, hvad Jens Juhl er blevet mødt af det sidste år, når han på Cityforeningens vegne har henvendt sig til kommunen. 

Nye initiativer fra byrådet
Men nu reagerer Økonomi- og Erhvervsudvalgets på denne kritik, der ifølge Anne Heeager (B) har været berettiget: ”Det er derfor, vi nu har vedtaget et nyt initiativ, så beslutningerne kommer tættere på dem, som det berører.”

Helt konkret aftalte Økonomi- og Erhvervsudvalget ved udvalgsmøde den 19/01-2022 at indkalde til et møde med Klima-, Miljø- og Planudvalget, hvor Cityforeningen inviteres med. Desuden er det vedtaget, at Cityforeningen kobles til en dialogpart fra kommunen, så den administrative organisation bliver præciseret. Det vil sige, at Cityforeningen fremover ved, hvem de kan tage fat i.

Ifølge Anne Heeager, som er ny i byrådet, har problemet bestået i, at strukturen i byrådet ikke har været skarp nok. Planen er, at dette kan løses med en dialogpart, så der nu ikke bliver tvivl om, hvem der står med ansvaret for kommunikationen med Cityforeningen.

Adelgade huser mange butikker, caféer og restauranter. På billedet ses den del af vejen, der som forsøgsordning er ‘rettet ud’. Foto: Sarah Katrine Houe

Stærkt ønske om samarbejde
For Jens Juhl har manglen for detailhandlen bestået i en god kommunikation mellem kommune og Cityforening: ”Vi gider ikke, at der skal være et os og et dem. Hvis vi kan samarbejde, kan vi gøre hovedgaden til et lækkert sted med butikker med liv.” 

Detailhandlen i Adelgade har mange initiativer, der efter Cityforeningens overbevisning vil skabe en attraktiv hovedgade i Skanderborg. Men uden kommunikation med kommunen er det ikke muligt at igangsætte initiativerne, og derfor håber Jens Juhl på et bedre samarbejde mellem kommunen og Cityforeningen i fremtiden.