Lige på vippen: Byrådet klar til at mødes om ny svømmehal i Ry

En tur i helikopteren skal være med til at afgøre om borgerne i Ry endelig kan få realiseret deres drøm om en svømmehal. I kommunen er man klar til at mødes med folkene bag Ry Svømmehal.

Tegning af Sigrid Langgaard

Af Kristian Bejder

Mange har forsøgt sig – ingen er endnu kommet i mål. Men nu er det nye byråd klar til at mødes med folkene bag forslaget om en ny svømmehal i Ry.

”Stemningen i byrådet angående svømmehallen er som sådan positiv. Vi vil jo gerne være med til at skabe nogle muligheder for borgerne i det område, hvor de bor. Og som imødekommer de ønsker og behov de har. Det vil vi altid gerne,” fortæller Tage Nielsen, formand for Kultur-, Fritid- og Idrætsudvalget i Skanderborg Kommune.

Samme opfattelse sidder Johan Elm, bestyrelsesformand i Ry Svømmehal, med efter adskillige kaffemøder under corona.

”Rigtig mange byrådsmedlemmer har nikket anerkendende til et godt og spændende projekt, men de har jo samtidig ikke kunne love noget.”

Helikopterperspektivet

Ved kommunen er de bevidste om, at mange ting skal gå op i en højere enhed, for at drømmen om en svømmehal i Ry kan realiseres.

”Vi skal se det fra helikopteren, som flyver over kommunen. Hvor er vi henne, og hvad har vi brug for. Vi er klar til at lytte.  Der vil blive en proces, hvor vi inddrager projektet i Ry, Galten-Skovby og et svømmehalsprojekt i Skanderborg. Alt det skal vi jo se, hvordan det spiller sammen,” siger Tage Nielsen.

At kommunen er klar til at lytte, er noget, der vækker glæde hos folkene bag Ry Svømmehal. Nu har de endelig mulighed for at lufte deres idéer hos kommunen.

”Vi har fået i udsigt, at vi bliver inviteret til et informationsmøde om svømmefaciliteter i Skanderborg Kommune,” fortæller Johan Elm, bestyrelsesformand i Ry Svømmehal.

Ting tager tid

Grundet ny sammensætning af byrådet har det først givet mening at afholde et møde nu.
”Lad os vente til det nye udvalg er nedsat, så vi kan komme i arbejdstøjet. Det er det, vi har svaret dem. Vi vil gerne snakke med dem. Vi vil bare gerne have, at de snakker med de rigtige, så vi ikke spilder hinandens tid,” fortæller Tage Nielsen.

I foreningen Ry Svømmehal har de været opmærkesomme på, at et kommunalvalg også har betydning for deres ønske om en ny svømmehal.

”Vi har bedt om foretræde i løbet af november og december. Men vi er da klar over, at der grundet kommunalvalget har skullet nedsættes nye udvalg.”


Ventetiden er dog ikke noget som har skræmt foreningen væk. Tværtimod.

”Det vigtigste for os er egentlig, at vi har hul igennem, og at vi er på vej derind. Jeg har egentlig ikke lyst til at bruge tid på, hvor lang tid det har taget eller sådan noget. Det er jo bare sådan, det er,” fortæller Johan Elm.